Russland tar grep mot vestlige farmasøytiske selskapers dominans
På et nylig møte i regi av St. Petersburg International Economic Forum (SPIEF), utløste et russisk parlamentsmedlem internasjonal debatt ved å prioritere beskyttelse av russiske liv fremfor vestlige farmasøytiske selskapers rettigheter. Det skriver RT.
Under en paneldiskusjon om legemiddelsikkerhet i BRICS-landene, understreket parlamentsmedlem Aleksandr Petrov Russlands forpliktelse til å ivareta helse og velvære til sine innbyggere og allierte selv om det betyr å utfordre patentlover til vestlige farmasøytiske selskaper.
Ifølge Moskva undergraver USA og deres allierte bevisst den globale tilgjengeligheten av russiske covidvaksiner til fordel for produkter utviklet av vestlige selskaper.
Den russiske helseministeren Mikhail Murashko understreket viktigheten av effektiv regulering i lys av covid-19-skandalen. På forumet uttalte han at "reguleringsmekanismer som visse nasjoner prøver å påtvinge fungerer ikke nødvendigvis for verdens helse."
Den amerikanske regjeringen gikk ikke foran med et godt eksempel under den globale covidkrisen. Den føderale arbeidsgruppen for koronavirus dikterte sykehusprotokoller, og sensurerte rimelige og effektive behandlinger, samtidig som de ignorerte leger og ernæringsfysiologer for å behandle pasienter effektivt. Med avsløringen om at farmasøytiske selskaper og vaksineprodusenter har “kjøpt” forskere ved U.S. National Institutes of Health, blir det enda viktigere for BRICS-nasjonene å kutte alle bånd til vestlige farmasøytiske selskaper.
Alexandre Cordeiro Macedo, president for Brasils konkurransebyrå, understreket viktigheten av konkurranse for å fremme medisin. Vestlige farmasøytiske selskaper nyter markedseksklusivitet med sine patenter, driver opp prisene, og begrenser i all hovedsak tilgangen til generiske medisiner som lett kan gjøres tilgjengelig. Han mener at myndighetene bør sikre både helsesikkerhet og rettferdig konkurranse i farmasøytisk sektor ved å sette en stopper for rovdriften i legemiddelindustrien.
I debatten ble Russlands forpliktelse til innovasjon og tilgjengelighet for helsetjenester innenfor BRICS fremhevet.
Russland har nå planer om å importere alle nødvendige råvarer for å produsere sine egne medisiner. Globalismens fiasko tvinger nasjoner til å ta store skritt for å beskytte egne innbyggere. Nasjoner som handler raskest og mest effektivt for å gjenopprette sin egen produksjon av energi, mat og medisiner vil være de første til å beholde sin suverenitet, og dermed redde seg selv fra kollaps.